Most vettél matracot? Ezt olvasd el!

Időröl-időre felmerül a kérdés ügyfelek részéről, hogy matracot tudunk-e tisztítani. Nos, mi nem tudunk. És más se. A matracot porszívózni lehet. Nedves/enyhén mosószeres szivaccsal a felületéről foltot kidörzsöni lehet. Magát a teljes matracot kimosni nem lehet. A matrac nem tisztítható. Mit tesz tehát az okos matractulajdonos? Megelőzi a bajt! Megvédi a matracát. De mitől is? Következnek a tipikus matracbalesetek:

Penészedés - ennek a témának már egy külön posztot is szenteltem, annyira fontos. Ha a helyiségben, ahol a matrac van, penészedés jeleit tapasztaljuk, ne késlekedjünk cselekedni. Többet kell fűteni! Javítani kell a szellőzésen! Klímakompresszoros légszárító gépet kell üzembe állítani. Legvégső esetben el kell költözni!

Izzadság folt - ez a probléma egyaránt érintheti a matracot és a lecipzározható védőhuzatot, ha van. Ugyanis ez a folttípus hónapok-évek alatt alakul ki, és annyira erősen beleköt az anyagba, hogy a különben mosható huzatból sem jön ki. A megoldás a matracvédő. Erényei a következőek: magas hőfokon mosható, befér a mosógépbe és olcsó. Mindenképpen az első pillanattól ajánlott a használata.

Vizeletfolt - kisgyerekek matracára gumislepedőt célszerű húzni megelőző jelleggel. Nem bánja meg aki előre gondolkodik. Ahol pedig a házikedvenc feljárhat az ágyra szintén kötelező elem.

Vérfolt - erre a legnehezebb felkészülni és a legnehezebb kiszedni. Illetve nem lehet egyáltalán. Felelős viselkedéssel illetve előrelátó cselekvéssel a felhevült pillanatban meg lehet ezt is előzni.

Ágyi poloska - rovarírtó szakembert kell hívni

 

Remélem, segítettem, hogy sokáig megőrizd a matracod újszerű állapotát. Ha tetszett a bejegyzés, kövess facebookon! Ruhatisztításért ide kattints!

Write a comment

Comments: 0